Billetter

Billettype
Pris
Antal
Voksen (13 år+)
90 DKK
0
Børn (3-12 år)
50 DKK
0
Børn under 3 år
0 DKK
0

Medmindre andet er oplyst, skal billetter indløses inden for et år fra købsdatoen

Total
0 DKK
købsvilkår og persondatapolitik

Noget for enhver smag

Daugbjerg Kalkgruber

Daugbjerg Kalkgruber er Danmarks ældste håndudgravede Kalkgrube. Med en over 1000 år gammel historie får du her en tur tilbage til hårdtarbejdende mænd, kvinder og børn og et indblik i en af de første eksportaftaler. Kalk fra Daugbjerg er blevet brugt til mange kirkebyggerier, både i Danmark og Tyskland, da kristendommen tog sit indtog. I 1872 ophørte kalkdriften i Daugbjerg og i 1922 blev gruberne genåbnet som en turistattraktion.

Daugbjerg Kalkgruber ligger i den smukke totalfredede Dybdalsskov, hvor man i landskabet kan se mange gamle indgange til gruber, jordfaldshuller og sjælden flora i skovbunden. Der er et rigt dyreliv, og på de afmærkede stier er der mulighed for at møde trolde og troldeunger.

I dag er Daugbjerg Kalkgruber en turistattraktion med tilhørende cafe og selskabslokale. Her kan man stille sin sult, hygge sig ved bålpladsen, afholde sin fest og meget andet.

I selve gruberne kan man se de menneskeskabte grubegange, og på loft og vægge hænger og sidder der, i sæsonen, tusindvis af flagermus. Daugbjerg Kalkgruber er et af Nordeuropas vigtigste overvintringssteder for flere arter af flagermus, blandt andet Vandflagermus, den sjældnere Damflagermus og den langørede flagermus plus flere. I skumringen ses de flyve ind og ud ad indgangen, undtaget når de er i vinterdvale.

Historisk set er Daugbjerg Kalkgruber også det sted, hvor den frygtede og sagnomspundne Jens Langkniv holdt til. For over 400 år siden gemte røveren sig i gruberne og mange historier er bundet op på hans røverliv og hans kamp mod de tyske tropper under trediveårskrigen. Udover Jens Langkniv er der historier om hekse og trolde fra gruberne.

For børn i alle aldre er der mulighed for gratis skattejagter i gruberne og jagt på troldeungerne i skoven. Derudover er der mulighed, ved forhåndsreservering, at prøve kræfter med vores skattespor/ escape room. Hvis du tør, er der også mulighed for overnatning i gruberne, kontakt Daugbjerg Kalkgruber for at høre mere.

Vores parkeringsplads byder på mulighed for at holde med campingvogn og autocamper, og det er tilladt at overnatte en enkelt nat ved besøg i gruberne.

Praktisk information

Om Daugbjerg Kalkgruber

Åbningstider

Se vores åbningstider her.

Daugbjerg Kalkgruber

Hvor kan man købe billetter til Daugbjerg Kalkgruber?

Du kan købe billetter til Daugbjerg Kalkgruber og mange andre museer og lignende steder her på Useeums nye billetside.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Useeum?

Useeum er et stort museumsunivers, som består af én fælles app for alle museer og denne nye, fælles billetportal.
Her på siden kan du både finde din næste museumsoplevelse og købe dine billetter.
Gør dit næste museumsbesøg spændende med Useeum-appen ved hånden. Her finder du et væld af gode fortællinger i form af guides, podwalks og skattejagter til en masse museer, oplevelsescentre, slotte, naturparker og lignende.

Hvorfor kan jeg ikke købe billet til alle museer gennem Useeum?

Billetportalen er ny, og vi arbejder på at kunne få alle de danske museer med. Lige nu kan du købe billetter til de museer, du ser herinde, men vi håber på, at du i fremtiden kan købe billetter til endnu flere museer.

Hvordan viser jeg mine billetter ved ankomst?

Dine billetter er blevet sendt til din mail og består af en QR-kode. Vis denne QR-kode til personalet ved ankomst, så scanner de og indløser dine billetter.

Du kan vise mailen med QR-koden direkte fra din mobil eller printe den ud.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har mistet mine billetter?

Dine billetter er blevet sendt til din mail. Husk at tjekke spamfiltret.

Hvis du ikke har held med at finde den, så send os en mail, så gensender vi billetten til din mail.

Hvad er Useeums købsvilkår, persondatapolitik og cookiepolitik?

Læs vores købsvilkår og persondatapolitik her.

Læs vores cookiepolitik her.