Velkommen til Sydjylland

Oplev Sydjylland

Sydjylland er et historisk skatkammer med velbevarede gamle byer, slotte, katedraler og et væld af spændende museer. Vidunderne er spredt ud over Sydjylland. Her kombineres naturens drama og Danmarks historie i en spændende fortælling, man som dansker bør opleve mindst én gang i sit liv.

Danmarks ældste by

Sydjylland er hjemstad for Danmarks ældste by, Ribe. Stemningen i Danmarks ældste by er helt speciel og byen summer af historie og kunst. Ribe tiltrækker besøgende fra hele verden, som fascineres af byens 1300 år gamle historie og den utroligt smukke og charmerende bykerne.

Naturfænomener i Sydjylland

I Ribe kan du komme helt tæt på naturen. Ribe grænser op til Nationalpark Vadehavet, hvor der dagligt udspiller sig fantastiske naturfænomener, såsom sort sol, hvor en million fugle danser på aftenhimlen.

Danmarkshistorien

Sydjylland er også et historisk skatkammer. Rundt på de mange museer i den sydlige del af Jylland kan du lære om Danmarks historie og gå i fortidens fodspor – helt tilbage til vikingetiden og frem til nyere dansk historie.

Foto: Destination Sønderjylland Fotodatabase

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Useeum?

Useeum er et stort museumsunivers, som består af én fælles app for alle museer og denne nye, fælles billetportal.
Her på siden kan du både finde din næste museumsoplevelse og købe dine billetter.
Gør dit næste museumsbesøg spændende med Useeum-appen ved hånden. Her finder du et væld af gode fortællinger i form af guides, podwalks og skattejagter til en masse museer, oplevelsescentre, slotte, naturparker og lignende.

Hvorfor kan jeg ikke købe billet til alle museer gennem Useeum?

Billetportalen er ny, og vi arbejder på at kunne få alle de danske museer med. Lige nu kan du købe billetter til de museer, du ser herinde, men vi håber på, at du i fremtiden kan købe billetter til endnu flere museer.

Hvordan viser jeg mine billetter ved ankomst?

Dine billetter er blevet sendt til din mail og består af en QR-kode. Vis denne QR-kode til personalet ved ankomst, så scanner de og indløser dine billetter.

Du kan vise mailen med QR-koden direkte fra din mobil eller printe den ud.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har mistet mine billetter?

Dine billetter er blevet sendt til din mail. Husk at tjekke spamfiltret.

Hvis du ikke har held med at finde den, så send os en mail, så gensender vi billetten til din mail.

Hvad er Useeums købsvilkår, persondatapolitik og cookiepolitik?

Læs vores købsvilkår og persondatapolitik her.

Læs vores cookiepolitik her.